Alfredo Jaar i Berlinische Galerie

Indtil 16. september vises i Berlinische Galerie en fotoudstilling af Alfredo Jaar (f. 1956). Udstillingen  THE WAY IT IS. EINE ÄSTHETIK DES WIDERSTANDS er et samarbejde med Neue Gesellschaft für Bildende Kunst (NGBK) og Alte Nationalgalerie, hvor kunstnerens værker også vises. Så vidt jeg kan se, er udstillingen i NGBK dog slut.

Men indtil 16. september kan fotografierne i storformat ses i Berlinische Galerie og på Alte Nationalgalerie.

Alfredo Jaar bor i dag i New York, men i 1991 opholdt han sig i Berlin. Berlinische Galerie er et museum for kunst opstået i Berlin,  og tyngdepunktet i Alfredo Jaar-udstillingen på Berlinische Galerie er netop fotografier, som han optog omkring Brandenburger Tor i tiden umiddelbart efter murens fald. Det er første gang disse billeder vises på en udstilling.

Titlen på udstillingen referer til Jaars udstillinger i Berlin i 1991 og 1992 (læs evt. mere på NGBK’s hjemmeside), men  antyder også kunstnerens interesse for historiens gang og hans politiske vinkel. Sammen med Berlin-billederne vises Jaars fotografier fra Afrika, bl.a. fotos optaget i forbindelse med folkemordet i Ruanda og fotos omkring Nelson Mandela.

Læs mere på Berlinische Galerie’s hjemmeside. Læs om Jaar på Wikipedia.

Se også Alfredo Jaaars egen hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar