Strejke i den offtentlige trafik

Fagforeningen ver.di har varslet strejke i for busser, sporvogne og U-Bahn i Berlin på lørdag den 18. februar. Strejken vil vare fra kl. 4 morgen til kl. 19 aften. Det er dog alligevel muligt at komme rundt i byen, for S-togene er ikke ramt af strejke. Ellers kan man jo altid tage en taxi. Men det kan være nyttigt at vide på forhånd, når man skal planlægge sin dag som turist, så derfor får I oplysningen allerede nu. I et indslag på Rbb Abendschau oplyses det også, at alle U-Bahn stationer af sikkerhedsgrunde er helt lukket under strejken.

Det handler om at banearbejderne gerne vil have noget mere i løn, faktisk kræves der en stigning på 6,5 %. Dagen er ikke tilfældigt valgt. Det er anden sidste dag med Berlinalen, og Herta spiller mod Dortmund på lørdag. Alligevel er det også for at tage hensyn til passagererne, at lørdag er valgt, siger man på Rbb Abendschau, for man skåner jo de mennesker, der skal på arbejde, i skole osv  ved ikke at vælge en hverdag.

Se mere bvg.de og Rbb Abendschau

Fagforeningen ver.di har eksisteret siden 2001, hvor fem fagforeninger fra Servicesektoren slog sig sammen i en forening. Godt to millioner arbejdstagere er medlemmer af ver.di. Hvis i har lyst til at læse mere om ver.di så kan I kigge ind på deres hjemmeside verdi.de

Skriv gerne en kommentar